Funderingar I Vinterkylan

Efter att ha läst otaliga böcker & lyssnat på många shower på www.hayhouseradio.com säger de alla samma sak. Att vi människor gör våra liv svårare än de behöver vara. Antar att detta kommer från vår socialiseringsprocess, familj, skola och samhälle har talat om för oss att vi ska vara nöjda om vi får ett jobb och vara tacksamma över det. Några större ambitioner uppmuntras oftast inte och om du inte trivs med ditt jobb - sånt är livet. Hur många skuttar glatt till jobbet?

Men det är meningen att vi ska syssla med det som vi verkligen brinner för och känner verkligen innehåller en större mening för oss.  Kort sagt - det vi känner att vi mår bra av och blir glada av ska vi också jobba med. Men hur många vågar ta steget? Hur många har tillräcklig tillit för att det ska ordna sig? Var sjutton skulle jag få pengar ifrån om jag satt å bloggade hela dagarna hehe

Våra grundläggande värderingar måste rubbas och omstruktureras för att kunna se livet på ett annat sätt än vad vi tidigare gjort och det är bland det svåraste som finns. Eftersom avundsjuka aldrig är bra och genererar något gott är jag istället så glad för de som har fått växa upp i en familj där man fått uppfostran om att allt är möjligt. Du kan bli precis vad du vill när du blir stor. Inga restriktioner och inget "var-nu-realistisk-tänk", vilken frihet dessa människor har fått och jag är säker på att de jobbar med det som de verkligen känner är rätt innerst inne.Jag har i hela mitt liv brottats med balansen av att vara helt & hållet mig själv eller att passa in. Självklart blir detta lättare ju äldre man blir. Man kommer till insikt om att de vänner som jag verkligen vill ha kommer att vara mina vänner alltid även om vissa tycker att man borde försöka tona ner sina åsikter. 

När man reflekterar över generationsklyfterna blir det också synligt att det var viktigare att passa in förr. Ens sociala liv  var förankrat till familj, arbetskamrater och oftast de människor som fanns runtomkring i ens egen stad. Nu har vi internet och kan hitta likasinnade över hela världen. Att vara exempelvis spirituell reikihealer är inte lika ensamt idag i jämförelse med bara för tio år sen. Men än idag finns det människor som vill passa in och när man försöker med det så går man ibland emots sin själs vilja och då mår man ju inte bra, man kanske inte inser exakt vad det är som känns obekvämt men att nånting är fel... Vi måste bli bättre på att lyssna inåt, vad är viktigt för mig? Vad gör mig glad? Att vara helt sig själv kommer att väcka åsikter från andra, de tycker kanske att du ändrar dig för mycket, de känner inte igen dig. Så det gäller att vara stark och inte falla tillbaka i gamla beteendemönster som genererar bekräftelse från ens omgivning. Tänker vi i ett längre perspektiv kommer inte den tillfälliga bekräftelsen från familj å vänner vara tillräckligt mot ett livslångt liv i innerlig lycka eftersom du följer din själs önskan.

Må Gott Å Försök Lyssna Mer På Din Inre Röst


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0