Sjal, Höst & Vattenvecka

Jag märker motvilligt hur mörkret börjar smyga sig på mer å mer. Jag är lite anti-mörker å har börjat gå upp kl 6 för att förhoppningsvis somna tiiiiiidigt och märka mörkret så lite som möjligt. Det gäller att vara innovativ hehe

Höstterminen börjar på måndag och pedagogik b sätter igång. Kommer även att läsa adoptionskunskap (7.5 hp) vid sidan av. Men det känns helt ok att börja plugga igen!

För nån vecka sedan hittade jag en sjal på Veo Moda som hade en speciell aura, jag var så dragen till denna sjal, vilket e lite märkligt med tanke på att den var i färger som jag aldrig skulle använda. Funderade mer på detta och insåg att färgerna kanske behövs för att balansera mina chakran? Orange som står för sexual/sakralchakrat och blått som står för halschakrat.

Sexual/sakralchakrat



Står för att skapa, för lust, glädje, spontanitet, kreativitet, relationer och sexualitet. Här finns begär, passion, rörelse och förändring.
Chakrat påverkar vätskeflödet i kroppen, alla kroppsvätskor: Blodomlopp, urinproduktion, lymfflöde, menstruationsflöde och produktion av sädesvätska.
Med balans i detta chakra är du i kontakt med sinnesro, skaparglädje och njutning i ditt liv och det du gör, gör du med lust och glädje.
När detta chakra är i obalans är vi på grund av bristande känslomässigt stöd under puberteten emotionellt beroende och styrs av plikt, vanor, rigida emotioner och andras förväntningar.
Andra yttringar är brist på självkänsla, slöhet, lättja, för lite sexuell energi, aggressivitet, rastlöshet eller en mycket våldsam sexualitet.

Halschakrat




Halschakrat står för sanning och kommunikation, både inre och yttre. Här utvecklas din kapacitet att uppleva det subtila. Telepatisk förmåga hänger samman med detta chakra.
I balans kan du uttrycka det som rör sig i ditt inre, både tanke-mässigt och känslomässigt så att andra förstår det och du kan själv lyssna på rätt sätt. Detta chakra har också att göra med kreativiteten. Den egna rösten röjer ofta hur det står till med detta chakra.
I obalans lyssnar du inte till dig själv, ger inte uttryck för vad du känner, menar eller önskar. Ytligt prat är också en slags obalans i halschakrat. Tröghet, blyghet, osäkerhet och rädsla för andras åsikter sitter här.

Här kommer en bild på min vackra sjal som oxå manifesterar mina nu balanserade chakran =)



I Soul Coachingen har jag kommit till vecka två som står för vattenveckan och nu ska emotionellt skräp rensas ut. Rensade lite igår genom att gråta hehe

Dagen började med att jag vaknade och hade drömt att jag rökade. Efter snart tre veckor som rökfri slog röksuget till hårt. Jag var arg omedelbart när jag öppnade ögonen. Att det där nikotikberoendet ska vara så besvärligt. I och med att jag har dragit ner på nikotinket har jag ökat mat å godiskonsumtionen vilket genererar att jag inte får plats i mina kläder (ja jag vet dålig affirmation...) men till slut hittade jag en lössittande outfit. Det började ljusna! Skulle borsta tänderna och på något mystiskt sätt flyger den stora tandkrämskludden på tandborsten förbi munnen och landar med ett "ploffs" på min tröja. Det är nu som tårarna börjar produceras!

Springer ilsket upp på övervåningen och drar i kläder medan frustrationen bubblar inom mig. Jag blir arg på mina guider å Universum för att de dels tillåter mig att ha sådana rökiga drömmar och dels för att de inte lyfter mina beroenden från mig. (Vilket Doreen Virtue hävdar att de gör bara man ber om det. Å tro mig jag har bett så det har knakat!!!)

Gråter en stund å hittar efter en halvtimma lössittande outfit nummer 2. Men vid detta laget har mina ilskna/ledsna energier spridit sig genom huset å påverkat de andra som bor här, djur som människor går runt å surar. Så här i efterhand e det lite kul å intressant hur känslor/energier påverkar alla runt omkring men just då var det inte det minsta roligt hehe

På eftermiddagen hade min irritation lagt sig och jag börjar genast fundera på vad som skett. Det är inte likt mig att få sådana utbrott. Jag inser att jag kanske själv har påverkat min dröm där jag rökte och kanske ska jag inte beskylla Universum å guider för dåligt beskydd, jag hade nämligen hittat ett gammalt kort på mig från 2003 där jag satt med en cigg i handen och jag hade lagt den i sovrummet. vad affirmerade jag inte då? Jo just det, en rökande Bellsan. Bilden är nu eliminerad!

Sedan funderar jag vidare på att jag nu faktiskt är i vattenveckan och emotionellt skräp ska UT!!! Jag behövde nog gråta lite och bli utrensad =) Jag hoppas bara innerligt att det var allt som skulle ut för jag vill inte ha mer sådana jobbiga känslor under resten av veckan. Jag söker harmoni, ljus, skratt å glädje istället!




Love, Light & Laughter!




Nagelfärg!

Japp, idag berikar jag världen med lila å glitter =)

Zumba & Yoga

Go Morron =)

Jag funderar på att börja min dag med Zumba å lite Yoga. Borde ge mig en bra start?





Sedan fortsätter Soul Coachingen som idag handlar om mer "clutter-clearing".

Ska nog "clutter-cleara" inuti några skåp idag eller ska man våga sig på en stooooor garderob?

Ta hand om Er!!!

John Blund E Försenad!!!

Jag ville somna vid 22-tiden men uppenbarligen hann inte John Blund med att klämma in mig i den rundan... Väntar nu otåligt på när han ska behaga att visa sig...

Hedvig, Alice & jag skulle till Villa Björkås idag för att smaska kakbuffé, men de hade ingen...kommer inte tillbaka förrän i april. Så var det med det... Jag drack riktigt kaffe i eftermiddags insåg jag nu - e ju inte konstigt att John Blund missat mig! Han besöker nämligen inte de som har druckit koffeinkaffe kl 22, de får istället snällt vänta till ca 23.55.

Hoppas Ni sussar gott!!!

En Katt Bland Hermelinerna



Skördetid

Hösten är ju tiden för att skörda allt som vi sådde i våras och som har fått mogna över sommaren. För att manifestera ytterligare att jag e redo att få alla belöningar för mitt arbete har jag tagit in äpplen och grönt som pryder mitt hem.


Enligt Denise Linn är det bra om  man skapar ett altare under tiden som man gör Soul Coaching. Att fylla det med saker som representerar de fyra elementen och annat som man ycker passar in. Det har jag oxå gjort! Jag är nämligen ambitiös när jag verkligen vill hehe



Måla Hela Världen

Jag försöker sätta färg på världen på mina små egna sätt! Jag bidrar med glada rosa å glittriga naglar!!



Jag passar även på att njuta så mycket det går när vi får soliga dagar. Promenerar och tar kort med mobilen.





Farmors Gräddkola

På midsommar satt vi ute i trädgården och myste. Plötsligt kom en mås flygande och släppte något på biltaket som sedan flög ut på gräsmattan. Detta mystiska ting som föll från himlen var en Farmors Gräddkola!!!



Någon av oss som var samlade i trädgården behövde tydligen ha ett budskap från sin farmor =)

Ni kanske undrar varför jag berättar detta just nu? Det har att göra med att jag rensar i mitt hem (tack vare soul coaching), jag rensar stora som små utrymmen och försöker se mitt hem ur en ny synvinkel. Enligt feng shui så ska vi göra oss av med saker som vi inte älskar eller använder.

Farmors Gräddkola har nämligen legat på ett kakfat i mitt kök sen midsommar för jag tyckte det var en så speciell händelse. Men nu insåg jag att det är dags för mig att slänga ut den. Jag förevigade ju händelsen och budskapen genom min blogg =)

Men vad ville måsen som kom med Farmors Gräddkola säga till oss då?



Dina vingar bär dig vart du vill, så lita till dig själv och din egen förmåga. Din gåva är att känna tilltro till dig själv. Med andra ord - tvivla inte. Känn hela tiden tillit och du når ditt mål.

Soul Coaching

Jag förstår inte detta... Andra gången som jag ska skriva om soul coaching och inlägget försvinner. Jag lägger bara in det viktigaste & så får vi se om det är meningen att det ska läsas av Er?

Denise Linns bok Soul Coaching är helt underbar. Hon tar med oss på en 28 dagars resa mot att hitta sig själv å sin inre röst! Jag älskar det och måste bara tipsa om detta.

Köp den - läs den - gör övningarna - och njut =)

Denise Linn

Le mot världen och världen ler tillbaka =)

Meditation






Soul Coaching & Insikter

Jag har just påbörjat Denise Linns Soul Coaching bok. Det kommer bli en 28 dagars resa i mitt inre. Jag kommer att rensa alla möjliga delar av mig själv och det kommer att bli underbart!!! Jag gillar att rensa, städa och damma av mitt inre. Att springa på insikt efter insikt är inte heller fel! Att gå från klarhet till klarhet ger ett stabilt sinne och en trygg värld.

Denise Linn


Jag har redan insett att jag har kommit lite ifrån min sanna väg. Jag har nämligen tänkt elaka tankar om minst två personer. Ingen av dessa personer läser min blogg så Ni behöver inte tro att jag tycker dumma saker om Er hehe

Jag anser att jag inte har rätt att döma någon annan människa utan har tidigare valt att se personer som beter sig "illa" är osäkra och rädda individer som behöver ännu mer kärlek och ljus istället för mer avsky. Men jag har stört mig på individers beteende så till den mildra grad att jag har sjunkit till deras nivå och tänkt och sagt dumma saker om dem. Jag ber om ursäkt!!!

Det är som Kay Pollak säger, om vi tänker elaka saker om någon blir det en automatisk (undermedveten) reaktion att vi förväntar oss att de tänker elaka saker tillbaka om oss. Om vi däremot alltid ser till det som är bra/positivt/gott i alla mäniskor kommer vi inte tro att någon tycker illa om oss själva. Även om det finns någon som gör det så rör det oss inte i ryggen, vi påverkas inte av det eftersom vi har gott samvete och hur underbart blir inte livet då? Så just nu jobbar jag med att tänka bra tankar om varenda liten varelse i Universum.

Kay Pollak




Kattmynta!

Jag å Leia leker med kattmynta!







Sol, Ogräs & Salvia

Dagen igår började bra, med det som jag avgudar - sol å värme!!!



Hittade lite vackert ogräs i trädgården





Jag vill ha en engelsk trädgård  genom att bara knäppa med fingrarna, nu vet jag att det inte funkar så men det hade varit härligt!

Måste hitta vit salvia att så i min trädgård närsta år så jag kan göra min egen rökelse! En liten bunt kostar ju 40 kr, kan lika gärna fixa det själv =)

Vintage

Här kommer bilderna som jag pratade om, fotade direkt från tidiningen. Enjoy!










Stora Kaffekoppen...

....blir det idag!



Funderar på om det är dags att ta fram ljusterapilampan - tycker att det har blivit mycket mörkare på kvällarna nu.

Nu ska jag städa runt i mitt hem å surpla kaffe med mjölk!

By The Way...

....jag köpte tidningen med Virginia Bates hem idag - ska scanna in bilderna senare så Ni får se hennes underbara sagoslott i London. Om Ni inte redan har skuttat till affären å köpit Erat eget ex =)



...tills vi ses igen...

Storm!

Blixtrar, muller, hagel å spöregn! Allt på samma gång. Men känns uppfriskande - me likey!



Fast nu beställer jag sol å sol å åter sol =)

Andra Sidan

Jag snubblade över några tänkvärda ord i en bok som jag måste delge Er.

"Världen vi lever i är en dröm, den spirituella världen är verkligheten."

Å visst är det så. Vi inkarneras här på jorden för att lära oss och utvecklas och samla på erfarenheter. Den dagen då vi lämnar jordelivet det är oxå då som vi kommer hem. Ibland får jag stor hemlängtan, men jag ska njuta av denna världens godsaker innerligt innan jag beger mig hemåt.



Här förklaras det lite mer vad som möter oss på andra sidan.

Jag vill komma i mer kontakt med mina andliga guider. Ska försöka mig på en meditation och se om det dyker upp något budskap.

Ha en underbara dag alla Ni underbara =)

Dags att kasta ut oron genom fönstret!!!

Jag tror att jag har nämnt förut att oro är en helt onödig känsla som vi trots allt kämpar med ganska ofta. Men vad är då meningen med oro? Vad har oron för funktion?

De saker som vi själva kan påverka behöver vi inte oroa oss för eftersom vi själva har kraften att styra och förändra dem. De saker som vi däremot inte kan påverka ger oss heller ingen anledning till oro eftersom vi ändå inte kan påverka dem.

Så det finns aldrig en stund då oron behövs! Tror att det återigen var Adrienne som berättade för mig om en pojke som hamnat i koma. Läkarna sa att han aldrig mer skulle vakna. Men pojkens mamma fick budskap av hennes andliga vägledare att pojken behövde omges med glädje, skratt och hopp så skulle han bli bra. Så alla som skulle besöka pojken fick lova att inte sända "orostankar" utan de skulle vara glada, prata om roliga saker och minnen när de var med honom. Allt för att höja energierna. Som Ni redan räknat ut vaknar pojken och läkarena är förbluffade. Men är det konstigt? Inte ett dugg. Studier har visat att på en läkarmottagning där en sjuksyster bad för varje patients välgång hade en mycket högre återhämtning hos patienterna i jämförelse med andra läkarmottagningar. Att be för oss själva och andra om lycka och välgång gynnar oss alla.

Jag tror inte på slumpen. Jag tror på synkronicitet och vägledning. Många i min omgivning (inklusive mig själv) har oroat sig mycket på sistone.

Min kära vän Adrienne sa att vi kan lämna över vår oro till våra vägledare som vakar över oss. Oavsett om du finner din kraft hos Gud, Universum, Änglar, Naturväsen, Moder Jord eller Buddha så finns de där för att lyfta din börda. De vill inget hellre än att vi ska leva bekymmerslösa liv - men vi måste be dem om hjälp för att de ska hjälpa oss. Vi har kommit hit med den fria viljan  och våra beskyddare lägger sig inte i våra liv om vi inte ber dem om hjälp.

Å tänk hur smidigt allt löser sig när vi inte blockerar oss med oro och när vi fokuserar på det som ger oss glädje. Jag kan ta ett exempel ur mitt eget liv. Förra sommaren var mitt liv lite upp å ner. Jag pluggade heltid å jobbade mycket vid sidan av med psykiskt funktionshindrade. Jag hade ingen semester och de ämnen som jag då läste hade jag valt utifrån vad samhället skulle anse vara "bra". Jag plågade mig igenom sommaren och var inte lycklig nånstans.

Denna sommaren pluggar jag oxå heltid och jobbar i videobutiken - men jag mår mycket mycket bättre. Varför?
Jo, i år valde jag ämnen att läsa utifrån mitt hjärta - dessa ämnen som vissa kommenterar:

- Vad sjutton ska du ha för användning av dem?

Men hemligheten är att jag kommer att ha stor användning av dem i framtiden. Jag har bland annat skrivit ett paper om Harry Potter och vänskapliga relationer. Säg att jag kommer att jobba som kurator för barn och ungdomar och då kommer jag ha stor nytta av att ha tittat närmare på hur viktigt vänskap är, hur man hanterar utanförskap osv. Jag har inte orroat mig så mycket för attjag ska få tillräckligt med jobb utan bara tänkt att Universum fixar detta =)

Det är såååå skööönt att lägga över all oro och sedan bara följa flödet och se hur allt ordnar sig perfekt. Jag fick mycket jobb i början av sommaren, sedan var det lugnt och jag kunde skriva mina papers och efter det fick jag återigen mycket jobb. Men gräddet på moset är att jag från och med idag har 3 veckors semester innan Pedagogik B kör igång! Yaaaay!

Lyckan är fullkomlig! Å vad jag älskar att en oroslös värld ger så mycket tillbaka - nu förväntar jag mig tre veckor med strålande väder ^^


Uppdateringar

Som Ni vet är jag inte en tjej som tror på lagom. Ska det vara så ska det vara lixom. Så det räcker inte med en ängel i mitt hem, helst ska det vara så många som det bara går för att göra ett tydligt "statement" angående mitt ängla-tycke. Detta gäller andra saker som jag tycker om också.



Så just nu har denna spirituella Bellan snöat in sig på Gilmore Girls, det är dessa flickor på tv:n till frukost, lunch, middag å kvällsmaten. Jag bara älskar serien, den idylliska småstaden, de glada & speciella människorna å mysrelationen mellan mamma Lorelai å dottern Rory.  Jag blir alldeles lycklig när Luke försöker muntra upp Lorelai å säger till henne att tänka positiva tankar och på trevliga saker som enhörningar och regnbågar - visst älskar vi Luke? =)



De inspirerar mig å får mig att le- ja jag flyr verkligheten men alla människor behöver det ibland! Åtminstone har jag lagt ner allt World of Warcraft spelande =)

Nu ska jag frossa i mer Gilmore innan jag lallar iväg till drömlandet!

Love Ya All =)

spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0