Att Befinna Sig I Nuet

Är en av de viktigaste insikterna man kan få! Att vara närvarande i varje ögonblick, njuta av varje sekund och vara tacksam för allt som kommer i vår väg - vilket genererar att vi kommer överösas med mer saker/händelser/möten som vi kan vara tacksamma för.

Så just nu ska jag pynta mitt hem med prydnadspumpor, kanske ta svängen förbi IKEA å köpa orange gardiner för att hylla den sprakande färgfyllda hösten! Jag måste inse att det inte är tid ännu för att lyssna på julmusik å längta efter snö - jag ska befinna mig här & nu och inte springa iförväg... Det är något som jag måste lära mig! Jag kan inte oroa mig för höstens intrång mitt i sommaren, längta efter snö i mitten av september, längta efter sommartiden dagen efter nyårsafton eller missa våren då den underbara naturen återigen vaknar eftersom jag längtar efter sommarens soliga varma dagar!

Jag är sommarflicka å borde njuta av varje sekund istället för att oroa mig för de andra tre årstiderna som inte riktigt passar mig lika bra... Men självklart har varje årstid sin charm! Jag undrar vilket liv eller vilken dimension som har påverkat mig så otroligt mycket så att jag irriterar mig på andra som inte tar tillvara på sommarens värme och ljus? Jag jobbade emallanåt i somras och var tvungen att stå inne och hyra ut film på underbara solskensdagar - det kunde jag dock ta eftersom det genererar pengar och betalda huslån. Men att det faktiskt fanns de människor som var inne i butiken å hyrde film - på dagar som ska spenderas ute i den friska luften eller på stranden, eller i trädgårdsmöbler - det stack i mina ögon. Respektlöst i mitt tycke!!!

Vad jag måste inse är att eftersom det finns en spirituell Bella som älskar sommaren och sätter de andra årstiderna åt sidan måste det ju finnas vårmänniskor, höstmänniskor & vintermänniskor som tycker att jag är respektlös eftersom jag tex inte är ute och åker skidor, pulka eller släde på varje vinterdag som har blivit välsignad med snö... Hmm, det handlar alltså om att inse att var och en av oss har vår egen sanning å vad som känns rätt för oss själva och att vi inte ska döma andra. Jag kan aldrig säga till någon annan om vad som är rätt eller fel, jag kan bara ge min syn på saker å ting och det är upp till den andra människan om hon/han vill ta till sig det jag sagt eller lyssna på sin egen röst - intressant & fascinerande - jag älskar insikter!!!

Så jag vill bara meddela att jag från och med nu verkligen ska försöka och inte döma en endaste människa! Inte ens de ytliga tuttopererade bimbosarna, eller Anna Anka för den delen -hehe se, detta går ju jättebra ;)

Igår hade jag en underbar dag/kväll med två varmhjärtade vänner med samma spirituella intresse. Det är så härligt med den underbara energin som uppstår vid sådana möten. Man blir inspirerad, uppmuntrad och glad!

Söndagsmorgon!

Vaknade 4.30 av någon outgrundlig anledning. Kolsvart mörker fanns utanför mina fönster. Jag funderade allvarligt en stund på om man kanske skulle ta och somna om. Men kom sedan fram till slutsatsen att om mina ögonlock skulle stängas under en längre tid skulle det innebära att jag inte skulle gå upp 7:00 vilket var min plan.

Jag bara älskar gryningen - allt svart försvinner och jag kan från mitt sovrumsfönster börja se konturerna av bergen och träden och till slut även grannens gula hus (yaaaaaay). Nu bor jag ju mitt i smeten mellan en massa hus å även om jag vill stå för den jag är så tycker inte jag att det är passande att ställa mig i trädgården i morgonrock och utföra någon slags "välkommen-gryningen-ceremoni" med öppna armar mot solen. Men jag hade velat det - å det är tanken som räknas hehe

Lamm I Gryningen (resultat av bildgooglande...)



Hörde katter som bråkade ute, gick upp och ropade på Avalon - som inte dök upp...sysselsatte mig då med att kika på Gilmore Girls.

Jag älskar denna serie - den är så mysig! Alla event som alltid sker i staden, de pyntar med pumpor på torget och bladgirlanger i vackra färger runt lyktstolpar för att välkomna hösten osv, osv. Jag vill bo i en sådan mysstad! Tänk vilket engagemang och vilken hemtrevlig stämning det skulle bli - det närmsta sådan stämning man kommer i min "stad" är väl att det en gång dök upp en lyktstolpe med stickad "tröja".

Denna lyktstolpen befann sig inte i Vargön men det är den vackraste stickade lyktstolpen som jag kunde finna när jag "bildgooglade"...

En annan grej som gör att jag älskar Gilmore Girls är att för det mesta så är människorna i serien glada och positiva, man försöker alltid att sprida glädje - me love that! Det finns många orginella människor i serien  (den skaran som jag vill sälla mig till) att man bejakar sin unicitet istället för att försöka anpassa sig till samhällets normer å ideal. Det sista jag vill att människor ska anse mig vara är - tråkig, normal och som vem som helst. Såklart älskar jag även relationen mellan mor och dotter - men det har jag ju redan konstaterat i ett blogginlägg för länge sen - so let's move oooooooon!




Sedan kom jag på en briljant idé - nu när jag egentligen är så supertrött så innebär det ju att jag kan dricka "vanligt" kaffe, (jag brukar ju alltid dricka koffeinfritt kaffe - till viss del för att inte bete mig som Lorelai i Gilmore Girls, det är ju skönt om man hinner andas emellan meningarna som hoppar ur ens mun...*andas djupt*)

Så nu sitter jag i sängen å dricker mitt "vanliga gevalia kaffe" med mjölk i min änglamugg - filosoferar lite å kommer fram till att livet är otroligt underbart! Tack för att Ni bidrar till ljuset i mitt liv!

Till Alla Mina Små Hjärtegull

Me Like Kilts Hehe

 

Den femte dimensionen!

Jag har under den senaste veckan stött på böcker, sidor på nätet eller radioprogram som nämner den femte dimensionen. Jag har inte riktigt förstått vad det innebär men har nu kanske fått lite klarhet i det. Christina Lunden har en underbar sida där vi kan finna budskap som vi kanske behöver veta idag?  Vill bara dela med mig till Er oxå!

Regnet bara öser ner å himlen är grå men vad gör det när man bara kan sluta ögonen och visualisera att man går på en sandstrand och solen lyser starkt och värmer vår kropp. Tänk vilken tur vi har, vilken gåva som vi har fått, vi kan "resa" precis vart vi vill i våra dagdrömmar. Det är mitt andra budskap idag - dagdröm mera!!

Har precis börjat läsa en bok som verkar vara väldigt bra. On Wings of Light av Ronna Herman - ett boktips för regniga höstdagar!

Öppnade dörren för en blöt orange katt nu, han tycker inte så mycket om regndagarna. Men nu blev han torkad och fick mat, förhoppningsvis får jag snart en kurrande katt i mitt knä.

Jag ska nu göra något som min själ vill att jag ska ta mig för - det där som man blir sugen på Ni vet, ibland är de att kratta löv, ibland är det att se på en underbar serie som inspirerar oss och ibland är det en bok som lockar - det måste vara vår själ som visar vad den vill, eller? Så jag struntar i "måstena" som "borde" göras såsom disk, städning och plugg. Nu ska jag njuta av vad min själ uppmanar mig till och efter det så kommer det gå så mycket bättre att plugga.

I Wish U All Love, Light & Laughter

Mysfaktor!

Jag inser att jag måste ta emot hösten med öppna armar! Var en sväng på IKEA för att fylla på värmeljusförrådet och förbi en underbar affär i Ljungskile.


Doftljus från IKEA & Yankee

 

 

Mitt i den mysiga affären i Ljungskile låg en livs levande kissemiss å sov

De har så otroligt vackra saker!

Jag tror bestämt att jag ska köpa alla julklappar på Kärrstegens gård =)

Sen pysslade jag lite hemma å fick till lite mysfaktor även där!

Pimpat Sovrum å fjärilar!

Jag kände för att ta in lite mer magi i mitt sovrum. Vad resulterade det i? Jo, jag införskaffade mig en fondvägg över sängen!

Jag har fotat med mobilen så bilden blev sådär - men det e vackrare live!

 

Hittade en lustig sommarbild - det växer alltså gräs PÅ gräsklipparen...

 

En livs levande fjäril (i motsvarighet till de som sitter på väggen ovanför sängen) kom å hälsade på en solig dag!

Influenseatider

Jag drack lite mycket kaffe, det genererar att jag gör allt väldigt fort. Jag tänker snabbt, jag skriver snabbt (vilket innebär många stavfel), jag syr mina söndriga stolsdynor snabbt (som ger mig många stick i fingrarna) och jag får idéer snabbt! Så nu gäller det att jag skriver ner allt som ploppar upp i huvudet innan de swischar förbi och jag har glömt dem!

Så låt oss börja med denna mediacirkus som vill skrämma skiten ur oss - vad ser vi på alla löpsedlar? Vad hör vi på nyheterna jämt? Jo, folk dör hela tiden av svininfluensan. Jag blir så trött på media att jag bara vill stänga av, och det gör jag! Jag ser aldrig på nyheterna, jag läser aldrig tidningarna - varför? Jo, för att jag bestämmer själv hur mitt liv ska vara. Mitt liv ska vara glatt, positivt och fyllt av lycka. Men det innebär också att jag har ett ansvar för min egen lycka. Väljer jag att läsa om allt bedrövligt i tidningarna, se på alla hemskheter i världen på nyheterna, ja då får jag ju också skylla mig själv om jag mår dåligt! Det som jag dock inte kan undvika är radion som är på hos dem jag hälsar på, eller om jag inte hinner blunda innan jag går förbi löpsedlarna. Genom detta får jag också nys på vad som sker runt oss.

Men jag tror bara att media vill skrämma skiten ur oss för det genererar desperata människor som: 1. köper fler tidningar 2. är lättare att styra.

Innan man bestämmer sig för att vaccinera sig själv eller sina barn så borde man ju ta reda på mer fakta. Sen får man ta sitt beslut. Jag kommer vägra vaccin. Jag har vart på hälsokost och köpt mer immunförvarsuppbyggande örter - detta är yaaaay för kroppen =)

Om Ni känner som jag är Ni välkomna till denna grupp på Facebook!

Bra hudvårdsprodukter?

Jag vill inte ha aluminium i min deo eller ämnen i min hudkräm som utvinns ur råolja! Tror att jag har hittat ett bra märke med endast naturliga ämnen. Vill åtminstone prova =)

Sen så skulle jag hemskt gärna vilja ha en lila heffaklump med...

Dröm

Hade den märkligaste drömmen inatt. Jag blev jagad av två små hästar som ville bita mig i skinkan. Fick klättra upp i ett högt stängsel för att komma undan... Letade i "Djurens Språk" av Solöga och detta hittade jag:

Häst

Ge dig hän! Inse att du är fri att tänka, känna och göra det du vill och önskar. Din gåva är total frihet.

Hästallergi och rädsla för hästar (jag är rädd för dem och det är väl inte så konstigt när de vill tugga på min rumpa...) - känsla av ofrihet, rädsla för att ge dig hän tankemässigt, känslomässigt eller fysiskt. Med andra ord - för att bota din allergi och din rädsla - ta bort egna hinder. Det kan tex vara tankar som begränsar dig, känslor somär låsta osv. Alla djur är väldigt bra på att visa vad som är oofritt hos dig själv. Tex stegrar sig hästen när du försöker rida den? Vem är det som opponerar sig mot vissa saker? Vill den inte gå åt ett visst håll? Vem är det som inte har lust att gå en viss väg? Är hästen rädd eller svårriden? Vem är det som är rädd? Vem är det som kämpar sig fram igenom livet? Svaret på alla dessa frågor är givetvis du själv. Det är du som genom hästen visar dig själv vad som behöver befrias. Hästar stärker friheten hos dig själv.

Eldvecka och insikter!

Kom häromdagen in i eldveckan i soulcoaching, jag var förväntansfull men det gick ut på att möta sina rädslor...det är väl inte den bästa sysselsättningen jag vet...men jag inser att det är en djupare mening bakom det hela!

Eldveckan innebär oxå att ilska å aggressioner ska komma upp till ytan och det har skett! Jag har varit arg till höger å vänster - å det känns riktigt bra emellanåt hehe

Det som jag blir förbannad på idag är nog mest mig själv. Att man ska vara så trög innan man förstår vissa saker. Min älskade själssyster Adrienne har för länge länge sen förklarat att ju mer man jobbar med sig själv och sin spirituella sida desto högre energi får man och har lättare att få kontakt med ens gajder tex. Man blir också känsligare för hårda, taggiga, kantiga å negativa energier. Jag har tagit till mig det såklart men jag har inte FÖRSTÅTT det på riktigt förrän ikväll.

Jag jobbar i en videobutik å "Män som hatar kvinnor" har varit uthyrd konstant sen releasen, massa massa folk fårgade i veckor innan filmen släpptes när den skulle komma. Så sjlävklart blev jag nyfiken på vad denna oerhört populära film handlar om, såg den ikväll. Blev förbannad! Filmen var hemsk, skildrade bara fruktansvärda handlingar och fick mig att må illa. Hade jag sett filmen för några år sen hade jag väl kanske inte reagerat så starkt, men nu har jag ju insett att JAG väljer mitt liv och hur jag mår. Vill jag må bra så ska jag omge mig med positiva och inspirerande saker, allt ifrån vänner till jobb å film. Och den där filmen fick mig att må skit! Resten av världen får gärna tycka att den e såååååå bra men jag kommer aldrig att förstå mig på det.

Ur denna insikten ploppade flera andra upp - ska jag jobba i en videobutik och hyra ut bla sådana filmer till människor?? Jag vill ju hjälpa människor att må bra! Detta blir ju en motsägelse av enorma proportioner. Ja jag vet att andra människor kan uppskatta filmen men jag anser att något negativt som mord å våldtäkt aldrig kan generera ett välbefinnande. Oavsett så är det min åsikt och jag måste stå för den. Alltså är min plats inte i en videobutik där jag måste stå för nåt som jag avskyr, utan jag vill jobba på ett glatt ställe. Med glada färger å positiva energier. Har några på G, ska lämna in ansökningar så får vi se om nåt dyker upp =)

Nu ska jag sova bort alla obehagliga energier å vakna till en underbar morgondag fylld med massa positiva händelser.

Love, Light & Laughter

spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0