Sherlock Holmes

Nu är det Sherlock Holmes serien som är på tapeten. Nästintill varje kväll ses ett avsnitt, detta gör mig lycklig.

 

Lite intressant kuriosa är att skotten Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (författaren till Sherlock Holmes böckerna) började sin karriär som läkare och författare. Då han förlorade närstående till andra sidan följde en depression och han började engagera sig i spiritualismen. Han var övertygad om att det fanns älvor och andeväsen och skrev bland annat böckerna The Coming of the Fairies och Skuggornas land.

 




Varför är jag inte född i Storbritannien? Att jag skulle ta steget och flytta dit och lämna alla underbara nära och kära känns inte ett dugg realistiskt. Nä, jag får hålla mig till alla engelska serier där jag åtminstone får glimtar av den underbara naturen som lockar så...

 

Hoppas att Ni alla njuter av Era fantasifulla & fantastiska dagdrömmar som Ni skapar!

Secrets of a Butterfly

Måste bara tipsa om denna underbara blogg - inspirerande och upplyftande.

 

 

Dagen Solstråle Award

För längesen pratade jag lite om att man borde utse dagens solstråle. Nu upptäckte jag att det finns något som heter Global Happiness Organization. Gissa om jag blir glad.




Årets främsta lyckofrämjare 2011 blev Timbuktu.



Rose

De senaste dagarna har jag varit insvept i någon energi som jag inte riktigt kan förklara. Det handlar inte om min egen energi eller sinnestämning utan det är något externt. Energins essens liknar vårkänslor men eftersom dessa känslor försvinner när andra människor är närvarande tror jag att jag har fått en ny gajd att samarbete med som tonar ned sig när jag interagerar med andra. Vissa aspekter känner jag igen. Är det min egen Twin Flame jag förnimmer? 


Det är som att känna mitt perfekta jag. Under bra dagar har ett uns av denna personligheten skinit igenom, men aldrig har den lyst i sin klarhet. Kanske finns den där under lager på lager av "smuts"? Smuts som utgörs av andras idealbilder som präglat mig? Socialisationsprocessen maskineri, massmedias projektioner och närståendes tyckande?

Det är svårt att förklara hur denna energi känns men jag ska göra ett försök.

Fågelsång. Sprudlande. Entusiastisk. Kärleksfull. Som att vända ansiktet mot solen. Glädjeskutt. Lätt hjärta. Bekymmersfri. Inspirerande. Feminin. Blommig. Grön med stänk av rosa. Frihet. Förväntan. Lyckorus. Kärleksbubbel. Vågskvalp. Soluppgång. Sen sommarkväll med tung kaprifoldoft. Ivrig.




Tills jag kommit underfund med vem som förmedlar denna energi till mig kommer jag att kalla fenomenet - Rose.

Glasögon = Attraktionskriterie?

Nu är det såhär att jag tydligen behöver glasögon, upptäckte detta på en föreläsning när jag inte kunde läsa texten på overheaden medan kurskamraten läste utan problem. Fick tid för synundersökning på eftermiddagen, kom hem med diagnosen närsynthet och brytningsfel samt 4 par glasögon att prova.

Nu hade jag ju typ 15 par i butiken som jag kunde tänka mig men det fick man tydligen inte ta med sig hem. De behövde ha ett litet lager kvar för andra glasögonintressenter...

 


Hur som helst kan jag inte bestämma mig för vilka jag ska ha, kanske ska man slå på stort och skaffa två par?

 

Genom denna reflektion kommer vi "osökt" in på området attraktion. Senaste forskningen visar nämligen att glasögon kan vara en turn-off beroende på tidigare erfarenheter. En avhandling har konstaterat att tex män vars far har använt glasögon inte attraheras av kvinnor som bär glasögon. Samme man tänder också på kvinnor som röker om modern har rökt. Även de män som tycker att gravida kvinnor är sexigt har yngre syskon och alltså sett sin moder gravid som blivit en preferens för attraktivitet.

 

 

Jag skulle sovit men precis när jag somnade gav RLS (restless legs syndrome) sig till känna. Får hoppas att de håller sig lugnare nu när jag har bloggat av mig så jag kan få mina välbehövliga timmar av sömn. Att försvara en c-uppsats och opponera på en annan tar nämligen på krafterna.

 

Sov Sött

 

 

 

 





Guldkorn

Hinner inte skriva så mycket idag för jag har tänkt att bli helt färdig med uppsatsen. Men små kloka ord får man ta sig tid för.






Love, Light & Laughter To You All



Nattuggla?

Jag vet inte riktigt vad som har hänt men under julen har jag tydligen vänt på dygnet... Har legat i sängen och försökt sova i ca 3 timmar nu men jag är vid det här laget "trött" på att försöka.. Trött i bemärkelsen att jag ska falla i sömn är jag däremot inte...någonstans...alls...

Tyckte det var mycket tänt i grannens hus och skickade iväg ett förväntansfullt sms angående om vi skulle göra varandra sällskap i den sömnlösa natten, men fick inget svar så jag antar att hon har somnat sött i soffan framför tv:n. Hon brukar somna i soffor, till och med i min när jag vänder ryggen till ;)


Planerna för inatt är i varje fall att jag ska skriva färdigt abstract, fila på diskussionen och vidare forskning i c-uppsatsen. Så min kära handledare blir nöjd med mig och godkänner det för att gå vidare till opponent och examinator. Frågan är om jag behöver kaffe redan nu eller om jag ska vänta ett par timmar? För om jag somnar nu så kommer jag inte upp förrän sent imorgon och så har jag samma problem återigen, så det får bli en sömnlös natt och hopp i säng tidigt imorgon kväll istället. Lyxar nog till det lite a la Lidl reklamen och dricker julmust i vinglas! Allt blir ju lite roligare då...

Julen ska inte ut förrän tjugonde knut så kommentarer angående stakar i fönstren undanbedes. Att påstå att man ska sluta lyssna på julmusik innan påsken infaller är också onödigt att föra på tal.



En annan teori angående sömnlösheten kan ju faktiskt vara att det har snöat hela eftermiddagen och kvällen vilket alltid gör mig mer eller mindre uppspelt, allt blir så vitt och vackert det är ju inte helt becksvart mitt i natten längre.



Nä, nu kära vänner måste jag sippa julmust och skriva lite akademiskt trams, men vem vet jag kanske återkommer snarare än Ni tror?

Dagens Skratt













Hoppas Ni alla får en riktigt rolig dag!

Bättre sent än aldrig...


Det är inte mycket som har förändrats här, jag pluggar fortfarande. Kandidatuppsats i psykologi denna terminen, den ska vara inne på fredag och sen får det banne mig vara nog, för ett tag åtminstone...



Jag är hursomhelst alldeles tillgänglig för arbetsmarknaden, det är bara att slänga fram alla erbjudanden ;) Drömjobbet kommer snart att dimpa ned i mitt knä! Jag känner det på mig <3



Jag blir fortfarande lycklig av brittiska kriminalserier. Kommissarie Lynley ligger bäst till för tillfället men håller på att utvärdera om Vera kanske hamnar någonstans bland topp 5.



Senaste lästa bok är Änglar i mitt hår av Lorna Byrne, den hade underbara budskap men det fanns också några aspekter som jag inte kunde förlika mig med riktigt... Boken var i många fall inte så upplyftande som jag hade hoppats men det fanns guldkorn att finna mellan sidorna.

 

Magiskt stjärnstoff ger jag Er alla så att det hjälper till att förgylla dagen.

spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0