Drömhem

Jag har alltid älskat shabby chic men har inte lyckats få till stilen riktigt... Men dessa bilder väcker definitivt kreativitet & inspiration.

Helt underbart!


...tänk att få sova där...


Detta är ju inte så svårt att apa efter?


Trodde detta var mer vintage än shabby men det står ju shabby chic på boken...




Vintage som inredningsstilen är inte fy skam det heller!


Me Likey This Kitchen


We Are All Blessed







Shabby Chic

Jag har alltid inspirerats och älskat denna stilen men klarar aldrig riktigt av att hålla mig till de neutrala färgerna. Men vilket vackert hem man skulle kunna få!

Relationsakuten

Det har väl knappast undgått någon att jag fascineras av realationer och dylikt? Har bläddrat lite i två böcker "Män är från mars, kvinnor är från Venus" och "Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation". Män är från mars..-boken läste jag för en herrans massa år sedan medan jag aldrig kommit i kontakt med "gyllene regel boken" innan. Båda böckerna är skrivna av amerikanska psykologer och jag tycker att de båda har vettiga saker att komma med.



Visst plockar man ut godbitar som stämmer in mer än annat men så hanterar vi ju all information vi möter. Man sållar ut det som är viktigt och som känns relevant för en själv. Det finns ju som sagt inte en enda sanning utan det gäller att finna sin egen väg här i livet gajdad av sin egna inre kompass.




Men en sak som fick mig att dra på munnen var att kvinnor alltid anser att saker och ting kan förbättras. Ett förhållande behöver inte vara dåligt för att man vill vårda (a.k.a förbättra) det. (Generaliseringar stämmer banne mig in på mig med emellanåt..) Det är ju självklart att allt kan bli bättre och bättre...märkligt att inte män har den insikten. Eller har de det? Hade varit superintressant att få en mans åsikt om böckerna.. Kanske kan man slå in dem i papper som man gjorde med skolböckerna i lågstadiet och skriva en egen rubrik tex. "Vad du än gör - läs absolut INTE denna boken". Det borde nog locka mer än den riktiga titeln? Fast vad vet jag? Har ingen koll på män och kommer nog aldrig att få hur mycket jag än förkovrar mig i ämnet.


 

Men hursomhelst så går tydligen männen in i sin "grotta" när de har något problem att fundera på eller något som ska lösas... Låter onekligen orimligt - vet inte alla om att problem blir lösta på bästa sätt genom att prata med så många som möjligt om det samtidigt som det dricks kaffe?

 

 

 

Jag är i vilket fall benägen att hålla med om att metaforen "Män är från mars, kvinnor är från Venus" är passande för att beskriva våra olikheter ...





Merlin & Önskelista

Jag har ägnat dagen åt att kolla på Merlin (tv-serien) och jag blir så glad när jag inser att lagen-om-attraktion-tänket även visar sig i tv-serier nuförtiden.

"Framtiden är ännu inte utformad. Det är vi som formar den.
Det är du, Merlin - dina beslut och dina handlingar. Kom ihåg det!"

~ Gaius



Merlin säsong 3 ligger med på min materialistiska vill-ha-lista som nummer 2.
Plats nummer 1 innehas ju av de grön/blå metallic gummistövlarna.


Ett par nya jeans skulle inte sitta helt fel!







Nu ska jag fortsätta min dag i samma lugna mak som den börjat. Massa levande ljus högt och lågt, något trevligt i dvd:n harmoni i mitt sinne.

Kärlek!



Inspiration Inspiration Inspiration

Vilken helt otroligt underbar morgon! Solen skiner och jag känner redan nu att detta kommer bli en helt fantastiskt dag. Våren är på väg ~ det måste den vara...

Jag är såååå sugen på att tapetsera om litegranna på övervåningen!

Tapet 1 ~ Rum 1

 

Tapet 2 ~ Rum 2 (fondvägg)

 

Tapet 3 ~ Rum 2


Frågan är om min käre sambo går med på det hela... Tänkte ägna dagen åt att öva mig på goda argument som backar upp det faktum att det verkligen behövs tapetseras om (vilket det egentligen inte finns några som helst belägg för...).

"Rådjursblicken" är en annan oerhört viktig komponent som tillhör begreppet "subtil övertalelseförmåga". Tyvärr tror jag att han är immun mot mina fladdrande ögonfransar precis som en "mage" som använder sig av "ice block".

(Finns det något bättre än WoW-metaforer? I think not!)






Sedan har mina oerhört älskade Christian Lacroix gummistövlar gjort sitt, det är hål i dom och det förstör ju själva idén med gummistövlar och att inte bli blöt om fossingarna....




Så jag har surfat runt och funnit 3 olika par som jag kan tänka mig, frågan är bara vilken färg....



 

 

Hoppas bara inte att jag affirmerar regn & gyttja med dessa manifestationsbilder ;)

 

 

Beteenden & Lagen om Attraktion

Ibland så blir jag konfunderad över att jag inte har förstått vissa saker tidigare... Kunskapen och medvetenheten har funnits hela tiden men något har saknats för att man ska koppla på riktigt.

Jag var på en kurs i Göteborg förra veckan och föreläsaren pratade om hur man reagerar på andras beteende också avgör om de kommer att eskalera eller försvinna. Just denna kurs handlade om ungdomar som istället för instutionsplacering skulle bo i familjehem. Att jobba enligt den modellen innebar att alla "negativt" beteende ignoreras men skrivs ned (det finns en poänglista som ska fyllas i varje dag), alla positiva beteenden uppmuntras dock massor. En sån liten sak som att ställa väckarklockan och komma upp i tid på morgonen eller att borsta tänderna bekräftas alltid.


Föreläsaren sa även att vi i Sverige överlag är tysta om allt är som det ska vara medan om något är fel säger vi till. Det blir ju lite bakvänt... Då är det ju negativa beteenden som får uppmärksamhet och förstärks oavsett om det är hunden som tuggar på skor eller barnet som gör stopp i toaletten med allt papper från rullen... Men samtidigt glömde vi kanske att berömma hunden som satt fint innan den fick lov att äta frukost eller barnet som tog på sig kläderna utan att bråka.



Detta synsätt går ju hand i hand med lagen om attraktion - det vi fokuserar på får vi också mer av! Jag ska verkligen lägga detta på minnet och lägga band på mig själv och inte uppmärksamma något negativt, jag ska bara uppmärksamma det positiva hos mina närmsta och se om det blir någon skillnad - ett himla intressant projekt som jag har framför mig - återkommer angående resultatet!




Kärlek & Ljus Till Er Alla

spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0