Lämna Samhällsträsket för Fantasins Underbara Landskap

Efter att ha funderat över tidigare inlägg angående hjärntvätt i det akademiska träsket så vill jag bara klargöra att jag INTE anser att utbildning och examensbevis är något fördelaktigt och som mäter äkta kunskap. Det kanske kunde uppfattades så, men det var inte vad jag menade. Dock lever vi ju i ett samhälle som framhåller att utan utbildning kommer man ingenstans - och om individer lever utifrån den trosföreställningen så blir det ju oxå en självuppfyllande profetia. Men det enda som är sant och äkta är kärlek!



Sen tycker jag att all kunskap är god kunskap och det som är mest positivt med studier är faktiskt att man utvecklas själv. Man reflekterar, analyserar och kommer till nya insikter - me likey!!! Jag är ju lite insiktsberoende...

Nu har jag pluggat nästan allt som jag tycker är intressant inom beteendevetenskap och litteraturstudier börjar locka allt mer... Jag vet att jag inte kan fortsätta plugga i all evighet men så länge som motivationen och viljan finns där är det ju lika bra att passa på! Väcks någons intresse kan jag rekommendera att kika på Kreativt Skrivande (7.5 hp) och Att Skriva Barnlitteratur (7.5 hp) båda kurserna är på distans och utan obligatoriska träffar. Vem behöver ha semester liksom? När man kan ägna sommaren åt att sitta i vitmålade trädgårdsmöbler under äppleträden, läppja på iste och skriva sagor för barn.



Läser nu en bok av Anne Lamott - Bird by bird - som handlar om att komma igång med sitt eget skrivande. Kanske ett boktips för fler som känner att de vill utveckla den kreativa sidan genom att sätta ihop ord som bildar en magisk historia kryddad med spännande inslag och spirituella nyanser.


 

Önskar Er en inspirerande & fascinerande dag. Med  förhoppning om att Ni alla upplever fantastiska dagdrömmar som leder Er till det perfekta glädjefyllda livet Ni är värda att befinna Er i.

Kärlek!


Vårdrömmar

Detta längtar jag efter just nu!

 

 

 

 

 

 

Hjärntvättad?

Jag undrar vad som har skett med mig... Jag känner mig mer centrerad och andligt uppmärksam än vad jag har gjort på länge men så upptäcker jag vissa små saker i vardagen som gör mig perplexed och jag måste ifrågasätta mig själv.

Häromkvällen såg jag på "Debatt" som handlade om sexfrågespalter i media. På ena sidan var det en tjej som skriver sexfrågespalten i Vecko Revyn och bloggar som menade att t.ex. Eva Rusz (som driver Aftonbladets sexfrågespalt) har förlegade och gammelmodiga värderingar. Under debattens gång finner jag mig själv ifrågasätta den unga tjejens värderingar som inte har någon utbildning i ämnet och bara skriver vad hon  tycker/anser/känner utan större forskningsbelägg. Medan Eva Rusz med sin gedigna utbildning och erfarenhet har bra mycket vettigare råd att ge i ämnet enligt mig.

Detta är ju egentligen inte "jag"! Jag står alltid på den lilla människans sida... Ifrågasätter "akademiska" meriter eftersom en individs kunskap kan vara enorm utan högskolepoäng och examnesbevis som stödjer detta. Den unga tjejen har stor kunskap och vem är jag att ifrågasätta hennes eventuella utbildning? Så frågan är om min resa genom det akademiska träsket har skadat mig? Är jag helt enkelt hjärtvättad?



Till saken hör också att det under debattens gång framläggs vad biologiska faktorer spelar för roll i människors sexuella beteende och den unga tjejen fnyser åt detta konstaterande. (Vilket jag också hade gjort för nåt år sen...) Men jag upptäcker till min förvåning att jag anser att det är självklart att evolutionen och vissa biologiska funktioner fortfarande påverkar oss. Även om vi är en själ i en kropp (och inte en kropp med själ...) så blir vår personlighet formad av massa biologiska aspekter. T.ex. så visar honråttor som legat i mammans mage mellan två bröder en högre halt av testosteron och liknar sina bröder i sättet mer än en hona som har legat mellan två systrar. Att beakta att både arv och miljö påverkar oss känns självklart. Men frågan är om detta verkligen är sann kunskap?



Borde inte vi kunna sträcka oss utanför alla dessa biologiska betingningar med tanke på vår själsliga utveckling och övergången till den sjätte dimensonen? Läkare konstaterar att en person har cancer, tre månader senare återvänder patienten och inte ett spår av cancersvulsten finns kvar. Läkaren konstaterar att det som skett är ett mirakel! Kvinnan i fråga hävdar att hon endast har använt sig av healing, positivt tänkande och en stressfri miljö.

Enligt lagen om attraktion så kan vi skapa oss själva exakt det liv som vi vill ha - endast med tankens kraft. Så summan av kardemumman borde väl bli att vi "står över" all denna påverkan av arv och miljö? 

Kanske borde jag inte tänka och fundera så mycket utan istället bara vara och uppskatta nuet...det är nog så ;)


spirituellabella

Bloggen handlar om mitt liv med spirituella inslag. Att finna & bevara inre lugn & harmoni, strösslat med glädje, kärlek & skratt är enligt mig meningen med livet.

RSS 2.0